Samen Sporten

De vele voordelen van sporten met jouw partner

Hebben jullie moeite met het daten in stand houden? Dit komt niet per se door het daten zelf, maar vaak meer door tijdgebrek. Natuurlijk wil je wel tijd vrijmaken voor elkaar, maar je hebt ook nog jouw eigen verplichtingen. Voortaan kun je in ieder geval samen gaan sporten, want daar zitten vele voordelen aan. Het eerste voordeel is in ieder geval dat je weer meer tijd met elkaar doorbrengt!

Jullie worden gelukkiger

Als je veel in de sportschool te vinden bent, dan zul je hier niet versteld van staan. Van sporten word je natuurlijk veel gelukkiger. Je hebt altijd weer een tevreden en blij gevoel als je bent geweest. Dat gevoel dat je workout voldaan is geeft je een gelukkig gevoel. Als jouw partner met je mee gaat sporten, dan ervaren jullie beide gelukkige gevoelens. Dit maakt ook dat je minder kans hebt om gestrest te raken. Dat leidt weer tot een kleinere kans op ruzies. 

Hangt er spanning of ruzie in de lucht? Dan adviseren wij om die gevoelens er eens lekker uit te trainen. Doe dat vooral samen, zodat je allebei weer barst van de energie en het gelukkige gevoel. Wie weet heb je daar thuis ook nog voordelen van in de slaapkamer. 

Altijd samen fit

Het is leuk als een van jullie sporten als hobby heeft. Het is nog leuker om deze sport met elkaar te delen. Zo kunnen jullie samen veel fitter worden. Dat is bijvoorbeeld ideaal als je naar een bruiloft toe aan het werken bent. Je hebt dan een doel om slank te worden, zodat je prachtig in de jurk en dat pak past. 

Natuurlijk zijn er ook meerdere redenen te noemen waarom je slank voor de dag wilt komen. Een aankomende vakantie kan bijvoorbeeld al een reden zijn. Daag de ander daarom uit om samen fit te worden. Op het moment dat de ander geen zin heeft en jij wel gaat zal je partner ook die verplichting voelen. Je hebt veel sneller de drang om mee te gaan, omdat je niet achter wil lopen.

Door samen te sporten, word je dus samen ook fit. Dit heeft ook weer andere voordelen. Zo kun je bijvoorbeeld samen aan de Nijmeegse Vierdaagse meedoen om maar een voorbeeld te noemen. Een ander voordeel is dat je beide fit genoeg bent om met de kinderen te spelen. Geen excuses meer, want jullie kunnen beiden achter de bal aan rennen. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *