Koppeltje aan het Joggen

De leukste sporten voor jou en je geliefde

Sporten is goed voor je en de liefde ook. Het liefste wil je beide dan ook combineren. Dat kan natuurlijk als je ervoor kiest om samen te sporten. Samen met je partner sporten kan ook vele voordelen hebben. Alleen is het soms ook een uitdaging, omdat je in een sportschool bijvoorbeeld andere gewichten tilt. Maak daarom kennis met deze leuke sporten, die je wel samen met je geliefde kunt doen.

Een rondje hardlopen

Het vergt vast wat training, maar in principe zou je samen kunnen hardlopen. Bouw het rustig op, zodat jouw partner ook mee kan. Elke kilometer is er een, dus stel ook die doelen voor jullie samen. Met de juiste training en een goed tempo kunnen jullie prima samen een rondje hardlopen. 

Beweging op de fiets

Fietsen, we krijgen het allemaal van jongs af aan aangeleerd. Toch is het het eerste vervoermiddel dat we laten staan als we een auto hebben. Zonde is dat eigenlijk, want het is een goede vorm van sport. 

Op de fiets is het ook wat makkelijker om elkaars tempo bij te houden. Of je nu gaat mountainbiken of gewoon een rondje gaat fietsen. De kans is groot dat jouw partner jou wel bij kan houden. Mocht dat niet zo zijn, dan is ook dat weer te trainen. Bovendien is samen sporten ook gewoon veel gezelliger. Zorg daarom ook dat je rekening met elkaar houdt. Het gaat immers ook om het plezier dat je er samen aan beleeft.

Natuurlijk hoef je ook niet per se buiten te fietsen. Wellicht is een spinning klasje wel iets voor jullie. De kans is klein dat jouw partner jou inhaalt. 

In de sportschool

Natuurlijk kun je heus wel samen naar de sportschool. Wellicht wil je in eerste instantie beide jullie eigen ding doen. Dat is jullie goed recht, maar weet dat je ook van elkaar kunt leren. Stretch oefeningen zijn voor een man bijvoorbeeld ook heel goed. En een vrouw kan ook heus wel bankdrukken, al zul je wel een handje moeten helpen.

Dat is natuurlijk ook waar het om draait in de sportschool. In de eerste plaats ben je er voor jezelf, maar je wil ook graag de ander helpen. Dat geldt natuurlijk al helemaal voor je partner. Ga daarom vaker samen sporten, want je kunt echt wel iets van elkaar leren. Bovendien is dat ook goed voor de motivatie. Daag elkaar lekker uit en stel samen persoonlijke doelen. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *