Date Inspiratie

Date inspiratie voor drukke partners

Hoe ouder je wordt, hoe meer ballen je omhoog moet houden. We zijn soms ontzettend druk, waardoor we weinig tijd voor elkaar hebben. Terwijl je partner eigenlijk de constante factor is in je leven, verlies je die vaak als eerste uit het oog. Daarom is het belangrijk om met elkaar te blijven daten. Dat hoeven niet ingewikkelde en georganiseerde dates te zijn. Doe hieronder wat inspiratie op!

Een filmpje kijken

Als je beide druk bent met werk en kinderen hebt is het lastig om tijd voor elkaar vrij te maken. ‘S avonds zit je dan vaak uitgeblust op de bank als de kinderen eindelijk op bed liggen. Het is goed om eens in de zoveel tijd ervoor te zorgen dat je toch even tijd voor elkaar vrij maakt. Kruip lekker tegen elkaar en zet een leuke film op. Dat verplicht je ook om even je telefoons links te laten liggen. 

Hebben jullie wat meer tijd? Dan kun je er altijd nog voor kiezen om een filmpje te gaan kijken in de bioscoop. Het enige nadeel is dat je wel rekening moet houden met de rest van de zaal.

Een hapje eten

Is het avondeten bij jullie altijd hectisch? De een wil zijn groenten niet opeten en de ander gooit voor de zoveelste keer zijn drinken om over zijn bord. Een gezin met kinderen gaat niet altijd over rozen natuurlijk. Het avondeten is dan ook alles behalve een momentje van ontspanning. 

Zorg daarom dat je eens in de week samen een hapje gaat eten. Je kunt jullie eten dan uitstellen totdat de kinderen op bed liggen. Je kunt er dan voor kiezen om te koken en lekker samen op de bank een hapje te eten. Of ga juist voor een klein beetje luxe en laat het eten aan je deur bezorgen. Het gaat er immers om dat je even rustig samen kunt eten. 

Eventueel kun je nog een keer per maand ervoor kiezen om buiten de deur te gaan eten. Dan kun je je echt even afsluiten van jullie drukke levens. Boek een leuke babysitter die op de kinderen kan passen, terwijl jullie uit eten zijn. 

Zo zie je maar weer dat daten niet ingewikkeld hoeft te zijn. Het gaat erom dat je weer even samen bent. Zo voel je je weer waardeert door de ander en heb je de tijd om weer even elkaars levens door te spreken. Ook daar is namelijk vaak geen tijd voor. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *