Man en Vrouw Drinken Rode Wijn aan een Tafel

Hierom moet je blijven daten met je partner

Daten doe je niet alleen om elkaar beter te leren kennen. Ook tijdens je relatie is het belangrijk om te blijven daten met je partner. Het is namelijk goed om tijd met z’n tweeën door te brengen. Waarom het zo goed is voor jullie relatie, lees je in dit artikel. 

Leer elkaar beter kennen

Als je een aantal jaren een relatie hebt, zou je denken dat je elkaar door en door kent. Dat is alleen niet altijd zo. We zien natuurlijk vaak dat mensen uit elkaar gaan, doordat de ander opeens zijn ware aard laat zien. Dit kun je niet voorkomen door te daten, maar toch wil dit wel zeggen dat je elkaar nooit helemaal kent. 

Daarom is het zo belangrijk om te blijven daten. 5 jaar later kun je er opeens achter komen dat iemand helemaal niet zo graag sushi eet, maar altijd maar met jou meegaat omdat je er zo dol op bent. Zo zijn er nog meer zaken die je zult ontdekken als je maar met elkaar blijft afspreken. 

Weg uit de sleur

Als je al een aantal jaren samen bent, dan ben je misschien niet meer met z’n tweeën. Het kan goed zijn dat jullie gezin inmiddels is uitgebreid. Dat maakt het thuis natuurlijk veel gezelliger. Alleen maakt dat ook dat je in een bepaalde sleur komt. 

Je bent met z’n tweeën bezig om het huishouden draaiende te houden. Je rent van hot naar her, zodat je alle ballen hoog kan houden. Dat rennen wordt alleen maar meer als ze ouder worden. De kinderen gaan op den duur naar sport, wat je ook nog in je ritme moet gaan verwerken.

Al met al betekent dit dat je weinig tot geen tijd meer hebt voor elkaar. Dit maakt dat je elkaar uit het oog gaat verliezen. Op den duur ben je langs elkaar heen aan het praten en gaat het een van jullie misschien vervelen. Daarom is het belangrijk om tijd voor elkaar vrij te blijven maken. Zorg dat je elke week minimaal een keer in de week aandacht voor elkaar hebt. 

De ene week kun je samen een hapje gaan eten buiten de deur en de andere week hebben jullie misschien alleen een paar uur tijd om een filmpje te kijken. Blijf je best voor elkaar doen, want aan het eind van de dag moet je jouw partner dankbaar zijn dat het huishouden mede dankzij hem of haar draaiende wordt gehouden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *